SQL Test Answer Part-01


1. The purpose of the domain is to constrain the set of valid values. True or false?
  1. True
  2. False
Answer: a. true
2. TRUNC () truncates or chops off digits of precision from a number.
  1. True
  2. false
Answer: a. True
3. Which of the following statements is true?
(a) The insert statement creates new rows
(b) The update statement modifies the table structure
  1. Only (a) is true
  2. Only (b) is true
  3. Both (a) and (b) are true
  4. Both (a) and (b) are false
Answer: a. Only (a) is true
4. With regard to statement (a) and statement (b), which of the following option is correct?
(a) The FLOOR function returns the smallest integer greater or equal to the argument.
(b) The CEIL function gives the largest integer equal to or less that the argument.
  1. (a) is true
  2. (b) is true
  3. Both (a) and (b) are true
  4. Both (a) and (b) are false
Answer: d. Both (a) and (b) are false
5. Which component of an RDBMS validates the syntax of the user’s query?
  1. Query parser
  2. The database manager
  3. Query Optimization
  4. Database Administrator
Answer: c. Query Optimization
6. How many foreign key constraints can a table have?
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. None of the above
Answer: g. None of the above
7. An association of several entities in an Entity-Relation model is called?
  1. Tuple
  2. Record
  3. Relationship
  4. Field
Answer: c. Relationship
8. The level of abstraction which describes only part of the entire database is called?
  1. Conceptual level
  2. View level
  3. Procedural level
  4. None of the above
Answer: b. View level
9. Which character function should be used to return a specified portion of a character string?
  1. CONCAT
  2. LENGTH
  3. SUBSTR
  4. INITCAP
Answer: c. SUBSTR
10. Which logical operator can reverse the result?
  1. AND
  2. OR
  3. NOT
  4. ANY
Answer: c. NOT

Comments

comments

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.