SQL Test Answer Part-02

11. Which of the following is not a query operator?

a. Union

b. Union All

c. Intersect

d. Minus

e. Minus All

Answer: e. Minus All
12. Which of the following is not a type of constraint?
  1. Primary key
  2. Unique
  3. Check
  4. Distinct
  5. Default

Answer: d. Distinct

13. What are the programs that execute automatically whenever DML operations are performed on tables called?

  1. Triggers
  2. Procedures
  3. Functions
  4. None of the above 

Answer: a. Triggers

14. Which of the following can be used to uniquely identify a row?

  1. Primary key
  2. Unique key
  3. Foreign key
  4. All of the above

Answer: a. Primary key

15. Which of the following constraints cannot be applied at the table level?

  1. Primary key
  2. Foreign key
  3. Not null
  4. Check
  5. Unique

Answer: c. Not null

Column level constraints contain all types of constraints (like, not null, primary key, foreign key, unique). But table level except not null constraint its supports all constraints.

16. Which of the following is not a SQL operator?

  1. Between… and …
  2. Like
  3. In
  4. Is null
  5. Having
  6. Not in

Answer: e. Having

17. The level of data abstraction which describes how the data is actually stored is?

  1. Physical level
  2. Conceptual level
  3. Storage level
  4. File level

Answer: a. Physical level

18. The concept of data independence is similar to the concept of ________

  1. Data type
  2. Abstract data type
  3. Consolidation
  4. Isolation

Answer: b. Abstract data type

19. There are two tables A and B. You are retrieving data from both tables where all rows from B table and only matching rows from A table should be displayed. Which type of join you will apply between A and B tables?

  1. Inner join
  2. Left outer join
  3. Right outer join
  4. Self join

Answer: c. Right outer join

20. Which of the following statements are true?
  • With DDL you can create and remove tables, schemas, domains, indexes and views
  1. Select, Insert and Update are DCL commands
  2. Grant and Revoke are DML commands
  3. Commit and Rollback are DCL commands

Answer: a

Comments

comments

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.