XP Test Part-01


1. Which of the following statements is true if you open an existing file, make changes to it, and save it with a new name?
  1. The original file will be deleted.
  2. The original file remains unchanged.
  3. The changes will be saved in the original file
  4. The original file is sent to the Recycle Bin
Answer: b
2. The left side of the Start menu contains two parts, separated by a thin horizontal line. The Windows XP term for manually inserting a shortcut to one of your chosen applications into the top part of the left side (by using the right-context menu of the application in Windows Explorer) is called:
  1. Attaching an application to the Start menu.
  2. Pinning an application to the Start menu
  3. Placing an application into the Start menu.
  4. Porting an application to the Start menu
Answer: a
3. Which of the following features is/are available in Windows XP?
  1. A built-in CD burner
  2. Windows Media Player
  3. Windows antivirus
  4. Internet Connection Firewall
  5. Microsoft Excel
Answer: a, b, d
4. The Microsoft file format that contains the bitmapped graphics and metadata for the skins used in the three preinstalled Windows XP visual themes is:
  1. .msthemes
  2. .msstyles
  3. .msskins
  4. .msluna
Answer: a
5. Which of the following statements about the Stand By option while shutting down your computer is/are correct?
  1. It waits for 5 minutes before shutting down the computer.
  2. It helps to conserve power by shutting off some hardware, like the hard disk.
  3. It shuts down the computer for a specific time and then restarts it.
  4. Stand By will save your desktop and all open files to a special Windows file called hiberfil.sys. This file usually resides in the computer’s root folder (C:\hiberfil.sys).
Answer: b
6. Which statement(s) about the Recycle Bin is/are correct?
  1. All deleted files except media files are sent to the Recycle Bin
  2. You can restore any selected files from the Recycle Bin folder by right clicking and then selecting Restore.
  3. The Recycle Bin stores files for one month before permanently deleting them.
  4. More than one file at a time cannot be restored from the Recycle Bin.
Answer: b
7. Which of the following statements about Windows XP features is/are correct?
  1. Windows XP can automatically download updates.
  2. Windows XP offline files allows you to synchronize your files with your file server.
  3. If Fast User Switching is enabled, you cannot use offline files.
  4. There is a “System Restore” functionality within Windows XP.
Answer: a, b, d
8. While viewing file names through the Windows Explorer, what happens if you drag and drop a file named letter1.txt on top of another file named letter2.txt lying in the same folder?
  1. The contents of letter2.txt will be replaced by the contents of letter1.txt.
  2. The contents of letter1.txt will be replaced by the contents of letter2.txt.
  3. The contents of letter1.txt will be appended to the contents of letter2.txt.
  4. The contents of letter2.txt will be appended to the contents of letter1.txt.
  5. Nothing will happen.
Answer: e
9. Which of the following type of objects can you search on your computer and on the network, using Windows XP Search Companion?
  1. People in your contact list
  2. Pictures
  3. Documents
  4. Windows Help
  5. All of the above
Answer: e
10. You can create and edit files using the Windows Notepad. What is the extension of a file that has been created using Notepad?
  1. .doc
  2. .text
  3. .txt
  4. .html
Answer: c

Comments

comments

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.